Rahvusvahelisel driftietapil jagus esikohti nii eestlastele kui lätlastele

Published by edl on

Nädalavahetusel Pärnu külje all auto24ringil peetud Eesti ja Läti drifti meistrivõistluste etapi pro-klassi parim oli Harold Valdma, kes tõusis sellega hooaja liidrile Taavi Toomarale vaid üheksa punkti kaugusele. Pro-streedis võidutses lätlane Gatis Babris.

 

Kiirel auto24ringil asusid võistlema driftijad nii Eestist kui Lätist, et maha pidada ühine meistrivõistluste etapp mõlema riigi arvestuses. Pro-klassi kvalifikatsioonides tegi parima tulemuse siinmail väga tuntud sõitja lätlane Ivo Cirulis, kellest jäi vaid 0,1 punktiga maha Mihkel-Norman Tults. Eliminaatoris sattus kvalifikatsioonivõitja Cirulis vastakuti Eesti drifti vanameister Eduard Vahemetsaga. Sellest tandemist pääses edasi Vahemets, kelle teekond poodiumile lõpetas järgmine vastane lätlane Edmunds Erglis.

Hooaja liider ja mullune meister Taavi Toomara kustutas vastaste Martin Vaga ja Rait Lemberi võidulootused ning sai omale veerandfinaalis vastaseks lätlase Eriks Ulassi, kes osutas Toomarale tugevat vastupanu ning võitis. Poolfinaali võitles end välja ka noorim pro-klassi sõitja Harold Valdma, kes sel teekonnal võitis kaht lätlast ja üht eestlast.

Finaasõidus selgitasid paremusjärjestust Valdma ja Eriks Ulass. Kuna võitjana saab väljuda vaid üks, siis pandi mängu kõik, mis anda oli. Võitjana väljus Valdma. „Rada sobis mulle ja autole väga hästi, sest olen harjunud sõitma just kiireid radu. Eelmisel etapil kaotasime tehnilistel põhjustel olulisi punkte, mida soovisime sel etapil kompenseerida, et tõusta teiselt kohalt esimesele. Liidrikohale veel ei jõudnud, aga liidrist lahutab meid enne viimast etappi vaid üheksa punkti. Ka järgmisel etapil läheme esikohta püüdma, et saavutada meistritiitel,“ kommenteeris Harold Valdma, kes on tänavu noppinud seniselt neljalt etapilt kaks esikohta.

Pro-street-klassis tegi parima kvalifikatsioonisõidu lätlane Gatis Babris, kellele järgnesid Ott Kokk ja Henri Kalmist. Siiski ei jõunud paremuselt teine Ott Kokku eliminaatorsõitudes kuigi kaugele, sest vastane Indrek Jaaksoo oli tandemsõidus temast parem. Henri Kalmisti sõit lõppes samuti juba esimeses sõidus Randar Kajo vastu. Paarist Kajo ja Jaaksoo väljus võitjana Kajo, kes võitles end nii poolfinaali ja sai vastaseks lätlase Gatis Babrise. Sel hooajal väga häid sõite teinud Kajo pidi siiski sel korral leppima Babrise võiduga ning vastu võtma teise koha.

Street-klassi parima sõidu tegi Siim Soop, kellele oli see esimene driftietapp. Hoolimata oma kogenematusest, oli ta üsna suure punktiarvuga oma konkurentidest parem.

Pärast neljandat etappi hoiab pro-klassi hooaja liidrikohta Taavi Toomara, talle järgneb vaid üheksapunktise vahega Harold Valdma. Kolmandat kohta hoiab Henri Puhmas ning napilt kahe punktiga jääb temast maha Martin Vaga. Kokku on sel hooajal pro-klassis osalenud 26 sõitjat Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. Pro-streedi sõitjal on veel ees üks etapp, kus selguvad hooaja parimad.

Pro-streedi sõitjail on tänaseks sõidetud kolm etappi ning kaks on veel ees. Praegu hoiab liidrikohta Eesti noorim driftija, vaid 15-aastane Kevin Pesur. Temast vaid kümne punktiga jääb maha Ott Kokk ning temast paari punkti kaugusel on Randar Kajo. Seega esikolmik mahub vaid 12 punkti sisse ning seis sõitjate vahel on tasavägine. Pro-street-klassis on tänavu võistlemas kokku 25 sõitjat Eestist ja Lätist.

 

Auto24ringil toimunud drifti meistrivõistluste etapi parimad:

Pro-klass

  1. Harold Valdma
  2. Eriks Ulass
  3. Edmunds Erglis

 

Pro-street klass

  1. Gatis Babris
  2. Randar Kajo
  3. Lembitu Laid

 

Street-klass

  1. Siim Soop
  2. Kristjan Kaare
  3. Karel Piiroja
Categories: Arhiiv